UGT FICA CATALUNYA

FruitaSenseFrau

 • FruitaSenseFrau

  #fruitasensefrau

  No reconèixer els drets laborals pel color de la pell, la procedència o el sexe és racisme, xenofòbia i masclisme
 • FruitaSenseFrau

  #fruitasensefrau

  L´allotjament dels temporers i les temporeres és un dret reconegut al conveni col·lectiu
 • FruitaSenseFrau

  ✊#fruitasensefrau

  😡El frau en la contractació al camp, és un delicte que passa habitualment 😤Els treballadors i treballadores recullen la fruita molts cops sense seguretat juridica ni personal ✅Exigim un pla d'actuació coordinat per erradicar-lo

Jornada Col.loqui i projecció del documental «EL COST DE LA FRUITA» 

La jornada comptarà amb la presenència:
Xavier Perelló (Sec. General UGT FICA Terres de lleida)
La moderadora de la jornada serà: Alicia Buil (Sec. sector Agroalimentari UGT FICA Catalunya)

Cloenda: Antonio J. Rudilla (Sec. General UGT FICA Catalunya)

Dimarts 21 de setembre a las 10.H  
Carrer Bisbe Torres, 2 25002 Lleida

UGT denuncia a Inspecció de Treball 9 irregularitats a la campanya de la fruita, els casos flagrants

FRUITA SENSEFRAU

Propostes per a la campanya de la recollida de la fruita 2021. Aquestes propostes s’articulen entorn a quatre plans d’actuació:

 1. Pla d’actuació especial de la Inspecció de Treball i Seguretat Social al sector agrícola. Aquest pla ha d’incloure, entre d’altres punts, la lluita contra el frau en l’aplicació de les condicions laborals establertes en el conveni col·lectiu agropecuari de Catalunya: salaris, jornada, allotjament i manutenció.
 2. Pla d’actuació conjunt de la UGT FICA de Catalunya amb les administracions i patronals en matèria de prevenció de riscos laborals. Aquest pla ha d’incloure entre d’altres, l’establiment d’un protocol anti-Covid d’obligat compliment per part de les  empreses per prevenir la Covid-19 i, la creació de la figura del delegat de prevenció agrícola que vetllaria pel compliment de les obligacions empresarials en matèria de  prevenció  de la seguretat i salut de les treballadores i treballadors temporers.
 3. Pla d’actuació per part de totes les administracions competents contra el frau en la contractació i la contractació irregular.
 4. Pla d’actuació conjunt de la UGT FICA de Catalunya i les administracions per prevenir i erradicar el racisme i la xenofòbia que pateixen les treballadores i els treballadors temporers. Aquest pla hauria d’incloure, entre altres, accions decidides de suport cap a les persones que puguin patir actituds racistes o xenòfobes, i una campanya de conscienciació dirigida al conjunt de la societat.

» Roda de premsa – Alícia Buil, Secretària Sector Agroalimentari » 

FRUITA SENSEFRAU

FRUITA SENSEFRAU

Entre altres reivindicacions , demanem un pla d’actuació conjunt per a l’establiment d’un protocol anti-Covid d’obligat compliment per part de les empreses. Reclamem un pla d’actuació conjunt amb les administracions i les patronals en matèria de prevenció de riscos laborals i exigim mesures per erradicar el #racisme i la #xenofòbia que pateixen les treballadores i els treballadors temporers.

GALERIA IMATGES